среда, 19 октября 2016 г.


Правила створення їстівних прикрас  

Перед тим як робити прикраси з овочів і фруктів,
корисно ознайомитися з основними правилами:
  • Продукти для виготовлення прикрас можна брати як
    приготовлені, так і свіжі. Деякі овочі просто неможливо
    термообробляти, оскільки вони втрачають всю свою привабливість. З ріпи
    виходять чудові білі композиції, а з буряка – пурпурові квіти. Для
    стебел і листя кулінарних букетів підійдуть м’ята, зелень, листя салату,
    огірки, цибуля-порей або солодкий перець.
  • Правильне поєднання. Прикраса будь-якої страви повинно
    обов’язково поєднуватися з ним і доповнювати його. 
  • Розміщення. Слід заздалегідь продумати всі нюанси
    розташування елементів декору. Посуд не повинна бути занадто помітної, щоб не
    відволікати увагу від краси самої страви. Потрібно навчитися лінії різів робити
    лаконічними і чіткими, щоб прикраси були акуратними. Перед подачею на
    стіл кромки тарілок слід начисто витирати.
  • М’ясні страви, птицю і рибу можна перед подачею на стіл
    злегка змастити рослинним маслом, щоб їх підсмажена кірочка апетитно
    блищала.
  • Прикраси з овочів і фруктів для гарячих страв необхідно приготувати заздалегідь, щоб покласти їх вже готовими і не дати страві охолонути
Все, що нам знадобиться для створення такого їстівного шедевру - самі овочі та фрукти, ніж, шпажки або зубочистки і фантазія.

Комментариев нет:

Отправить комментарий